!benvingut a esquitx¡ Truca:: 93 725 77 93. Envia un mail: info@esquitxsbd.org

«L’ensenyament que deixa empremta no és el que esfa de cap a cap, sinó de cor a cor.» Howard G. Hendircks

Les Colònies són un dels moments on l’aprenentatge, l’enriquiment personal, l’experiència es mou més en el cor i des d’allà el que s’aprèn deixa una petjada inoblidable a infants i monitors/es.

Un temps que els nens i nenes viuen amb intensitat al voltant d’un entorn diferent, la natura.

Les colònies són convivència les 24 hores del dia, són respecte a la naturalesa, als altres, empatia, tolerància i quelcom màgic molt difícil de descriure.

Són per nosaltres doncs, un temps de creixement personal, lluny de la família i compartint la quotidianitat del dia a dia en un medi totalment diferent.

Es realitzen activitats de lleure que prenen una dimensió més àmplia. Similars a la dels casals però amb l’oportunitat de viure-les en un entorn, espai i temps diferent:

  • Activitats relacionades amb la vida quotidiana, que giren al voltant de les tasques domèstiques i de la rutina: neteja, hàbits higiènics en els àpats, en l’espai…
  • Activitats relacionades amb el contacte amb la natura, aprofitant com a recurs el medi natural que envolta la casa de colònies.
  • Activitats relacionades amb el descans o la relació espontània, deixant temps lliure perquè els infants puguin xerrar o fer allò que creguin més adient.
  • Activitats relacionades amb un centre d’interès, que dura totes les colònies i fa de fil conductor d’activitats ben polifacètiques.
  • Activitats relacionades amb la vida en grup: assemblees, valoracions o vetllades que es realitzen en acabar el dia.

Adreçades a infants i adolescents de 5 a 16 anys en una estada de 5 dies durant el juliol.