!benvingut a esquitx¡ Truca:: 93 725 77 93. Envia un mail: info@esquitxsbd.org

“Tots els nens i les nenes tenen el dret a jugar, descansar i a participar en activitats de lleure, pròpies de la seva edat” Art.31 de la Convenció sobre els drets dels infants

Ja fa molts anys que estem canviant els hàbits i costums de la nostra societat, i l’estiu ha passat a ser un temps per als nostres infants i adolescents d’aprenentatge mitjançant la diversió, el joc, el treball en equip, la natura, l’exterior, l’enriquiment dels recursos del barri /ciutat i amb professionals compromeses i  amb valors que creuen en el lleure com una font d’enriquiment i fortalesa per la pròpia personalitat i desenvolupament del menor.

I amb la realitat de la nostra entitat que atenem a molts infants i adolescents amb situació de risc i vulnerabilitat , l’estiu es fa essencialment important, i no volem que es reprodueixi la desigualtat d’oportunitats que moltes d’aquestes activitats generen i fa temps que sabem i denunciem.

És per això que conscients de tot aquest entramat educatiu, social que hi ha a l’estiu, fem una proposta lúdico-educativa per als nens i nenes i adolescents durant el període de les vacances escolars prop de casa seva, i amb un sentit d’arrelament al barri/propi medi amb activitats engrescadores cadascuna segons l’edat de l’infant. A més, donem també importància a totes aquelles relacions que els nens i nenes i adolescents amplien en el marc del casal d’estiu. Això és tant per la composició dels grups que uneixen dos o més cursos escolars, com per les activitats conjuntes de diversos grups o de tot el casal. La interacció entre diferents edats té una forta potencialitat per al desenvolupament del nens i nenes que durant el curs escolar es fa difícil d’aprofitar.

.

Els educadors i educadores decidim 

Acompanyem els infants en el creixement personal potenciant l’autoestima, la resiliència, l’esforç, l’autonomia, l’autoconeixement, per tal d’afrontar la vida d’una manera positiva.