Educar en el feminisme

Volem compartir l’acció que vam dur a terme amb els i les joves del Servei d’Intervenció Socioeducativa de Merinals el passat 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Totes es van sumar a aquesta iniciativa de sensibilització que consistia en penjar al Mercat de Merinals targetes que ells i elles van preparar on es mostraven víctimes reals de dones i frases de sensibilització feministes.

Per l’equip educatiu, és una prioritat transmetre els valors del feminisme als infants i joves, per poder transformar aquesta societat encara massa patriarcal plena  de violències, desigualtats, discriminació i injustícies que pateixen les dones.

Aquesta iniciativa doncs, va implicar als i les joves a fer una acció que en primer lloc, els fa prendre consciència de l’existència de les actituds masclistes, s’informen, es pregunten a ells i elles mateixes si tenen conductes sexistes o les pateixen i esdevé una acció preventiva, posant nom a tot el que és violència masclista i els implica.

Calen molts més esforços per part de tota la societat per deixar aquest mal enrere i sobretot educar als infants i joves perquè sapiguen eliminar qualsevol conducta masclista tot fomentant que les relacions siguin sempre respectuoses, consentides i lliures.